T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / DİDİM - Didim Selçuk Özsoy Ortaokulu

Didim´e Ulaşım

Didim´e Nasıl Gidilir?

Didim´e ulaşmak için bir çok alternatif yol mevcuttur. Kara ve deniz yolları ile direk, hava ve raylı ulaşım ile aktarmalı olarak Didim´e rahatlıkla gelinebilir. Bir çok şehirden direk otobüs seferleriyle ulaşılabileceği gibi, yeni yapılmış bölünmüş yolları ile de kolaylıkla Didim´e kendi aracınızla gelebilirsiniz.

Karayollarını kendi araçlarıyla tercih edecekler için Didim´e ulaşım oldukça rahattır. Yol boyunca benzin istasyonları, dinlenme tesisleri, ören ve gezi alanları mevcuttur. Ankara´dan gelenler Afyon-Denizli-Aydın, İstanbul´dan gelenler Balıkesir-Manisa-İzmir, Antalya´dan gelenler Denizli-Aydın (ve Muğla-Milas) istikametlerini kullanabilirler. Aydın´dan veya İzmir´den otoban kullanılıyorsa Söke çıkışından çıkılmalıdır. Söke-Milas yolunda Söke´den geliyorken ilk Didim çıkışından dönülürse tek gidiş-tek geliş yol ile mistik Akköy üzerinden ve sonrasında deniz kenarından, Mavişehir üzerinden Didim´e ulaşılır. Söke-Milas yolunda Toki kavşağından Didim´e dönülürse bölünmüş yol ile daha kısa ve düz yoldan Didim´e ulaşılmış olunur.

Didim´e otobüs seferleri yılın her dönemi yapılmaktadır. 

Aydın Büyükşehir Belediyesince Söke ve Aydın´dan Didim´e Sarı Otobüsler ile de ulaşım sağlanmaktadır.

Didim´e en yakın havayolları, yılın tüm dönemlerinde aktif olan ve Didim´e iki saat uzaklıkta olan Bodrum ve İzmir havaalanlarıdır. Havaalanlarıdan Didim´e sürekli özel servisler bulunmaktadır.

Kıyı yerleşim alanlarından olan Didim´e deniz yoluyla toplu ulaşım şu an sadece Bodrum´dan yaz aylarında yapılmaktadır. Bunun haricinde bir çok nadide koy veya D-Marin de özel yata veya tekneye ev sahipliği yapabilir.

Raylı sistem için Didim´e en yakın nokta komşu ilçe Söke´dir. İzmir veya Denizli´den Söke´ye tren seferleri mevcuttur.

Didim İçi Ulaşım

Didim içinde Büyükşehir Belediye dolmuşları, özel dolmuşlar ve taksiler ile ulaşım sağlanmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.01.2018 - Güncelleme: 10.02.2020 15:23 - Görüntülenme: 1348
Kaynak: didim.com.tc/nasil_gidilir.php
  Beğen | 1  kişi beğendi