Değerler Eğitimi - Saygı

Okulumuzda yürütülen Değerler Eğitimi Projesi kapsamında bu ayki konumuz: Saygı.

Değerli Velimiz;

Değerler Eğitimi Projesi kapsamında bu hafta işyeleyeceğimiz değerimiz SAYGI..

Saygı hayatımızın her döneminde önem verilen değerlerden biridir. Saygı; değeri, üstünlüğü, yaşlılığı, yararlılığı, kutsallığı dolayısıyla bir kimseye, bir şeye karşı dikkatli, özenli, ölçülü davranmaya sebep olan sevgi duygusu, hürmet anlamına gelir.

Ayrıca insanların dili, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun, ayırmadan farklılıklarını kabul etmektir. Saygı, otomatik olarak gelen bir değer değildir; kazanılması, üzerinde emek harcanması gerekir.

Bir ihtiyara otobüste yer vermek, bir saygı davranışıdır. Karşısında konuşan kişiyi dinlemek, konuşan kişiye verilen değer ve saygı ifadesidir.

Bir toplumda anneye, babaya saygı gösterilmezse veya tüm insanlar birbirlerine olan saygısını kaybederlerse o toplumda huzursuzluk oluşur ve suç oranları yükselir. Birbirlerine saygı ile yaklaşan toplumlarda ise suç oranları azalır.

Saygının öğrencilerimizde yerleşmesi, kalıcı olabilmesi için okulumuzda bu değerle ilgili aşağıdaki konularda etkinlikler yapmayı düşünüyoruz:

-Özsaygı

-Aile büyüklerine saygı

-Çevreye ve doğaya saygı

-Kutsal değerlere saygı

-Ecdada (Türk Büyükleri ve Atalarımıza) saygı

-Fikirlere saygı

-Öğretmene saygı

Saygı değerini işlerken siz değerli velilerimizin destekleri de bizim için çok önemlidir. Sizlerden evinizde bu konuyla ilgili daha hassas davranmanızı istiyoruz.

ÇOCUĞUNUZU GÖZLEMLEYİN

*Her söylediğinize sizi rencide edecek şekilde cevap veriyorsa,

*Sürekli herkesi tersliyor, ses tonunu yükseltiyorsa,

*Öğretmenlerine karşı üslubuna dikkat etmeden konuşuyorsa,