T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / DİDİM - Didim Selçuk Özsoy Ortaokulu

Altınkum

Ege bölgesinin sayılı sahil bölgelerinden birisi olan Altınkum, yaklaşık 24.000 m2 temiz kumsalı ve suyuyla Mavi Bayrak ödülü almış sahillerdendir. Gündüzü ve gecesiyle bir çok yerli ve yabancı turisti ağırlayan Altınkum, misafirlerine eğlenceli zamanlar vaat etmektedir.

Yılın büyük bölümünde dalgasız olan, ayaklarınızın altında küçük balıkların dolaştığı berrak suyu, ince ve altın gibi parlayan kumu ile Altınkum, hemen derinleşmeyen ve taşlık olmayan yapısıyla oldukça fazla tercih edilmektedir. Yaz aylarında oldukça kalabalıktır. Etrafında her türlü ihtiyacı karşılamaya yönelik bir çok park, kafeterya, lokanta, alışveriş mağazaları, bar, gece kulüpleri, konaklama merkezleri vs. mevcuttur. Yürüyüşe imkan veren uzun bir sahili vardır. Her sabah Didim Belediye Çay Bahçesinin önünden kalkan tekneler günübirlik olarak Didim´deki koylarda da yüzme imkanı vererek eğlenceli bir gün geçirmenizi sağlayabilirler.

Altınkum bir çok su sporuna imkan vermektedir. Su kayağı, deniz paraşütü, muz, jet ski, flyboard gibi su sporlarının yanında dalış, yelkencilik, balıkçılık gibi etkinlikler de yapılabilmektedir.

Altınkum´da yemek olarak kıyıdaki balıkçıları, çevre lokanta ve kafelerdeki çorba, pide ve kebap çeşitlerini tercih edebilir, dilerseniz tost, hamburger, dürüm gibi atıştırmalık lezzetleri tadabilirsiniz.

Altınkum her yıl çeşitli festival ve etkinliğe de ev sahipliği yapmaktadır. Uluslararası Vosvos Festivali, Barış Festivali, Yazarlar Festivali bunlardan bazılarıdır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.01.2018 - Güncelleme: 10.02.2020 15:22 - Görüntülenme: 841
Kaynak: didim.com.tc/altinkum.php
  Beğen | 1  kişi beğendi