15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz 2016 darbe girişimi yıldönümü "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" olarak anılmakta ve o gün yaşananlar hafızalarda tutulması amaçlanmaktadır. 15 Temmuz'un okulların kapalı olduğu döneme gelmesinden dolayı, etkinlikler Eylül ayında yapılmaktadır.

Vatandaşların çoğunluğunun seçtiği kişilerin yönetim sistemi olan Demokrasi, 15 Temmuz 2016 gecesi silah zoruyla değiştirilmek istendi. Değiştirilmek istenen sadece yöneticiler değil, sistemin kendisiydi, milletin iradesiydi. Milletin iradesinden hoşlanmayanların da yer aldığı darbe girişimine Türk Milleti gerektiğinde ne kadar hızlı bir şekilde birlik olup, canını hiçe sayabileceğini bir kez daha düşmanlarına, darbe heveslilerine ve dünyaya göstermiş oldu.

15 Temmuz 2016'da şehit düşen ve gelmiş geçmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize selam ve saygılarımızı sunuyoruz.

Yayın: 15.07.2021 - Güncelleme: 22.12.2022 23:18 - Görüntülenme: 226